استان البرز ، کرج

مشهورترین نقاشان زن جهان

در تاریخ هنر، کم نبوده‌اند زنان نقاش و هنرمندی که با آثارشان نقش مهم و تاثیرگذاری در تحول هنر مدرن داشته اند. در میان این زنان هنرمند، نقش ده تن از این زنان هنرمند بیشتر از دیگران بوده است، کسانی که بسیاری از هنرشناسان و مورخان هنری در مورد اهمیت و تاثیر آنها هم‌نظرند. در ایران نیز هنر، بر اساس شرایط اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و در ارتباط مستقیم با نظام حکومتی دستخوش تغییر و تحولات گوناگونی شده است. زنان نیز به مثابه عضوی از این فضا در ادوار مختلف جایگاه و شأن و منزلت متفاوتی را تجربه کرده‌اند. در فضای زنانگی و مردانگی، زنان به عنوان حداقل نیمی از اجتماع، دارای مرتبه و مقامی هستند که پایگاه قدرت و نظام سلطه در تعریف جایگاه و موقعیت و حدود آنها بسیار تعیین‌کننده است. در طول تاریخ ایران به وفور تصویر زنان را مشاهده می‌کنیم، اما بسیار کم به نام زنان هنرمند و نقاش بر می‌خوریم، البته بسیار شنیده‌ایم که زنان ایرانی هنرمندان قابلی بوده‌اند آن هم فقط در حوزه صنایع دستی و هنرهای ظریفه و بدون ذکر نام و نشانی از ایشان؛ به‌همین‌سبب شاید ایران درودی یکی از مهم‌ترین و قدیمی‌ترین نقاشان زن ایران باشد. که تاکنون در بیش از ۶۳ نمایش‌گاه انفرادی و بیش ۲۵۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سراسر جهان، برپا کرده است. در ادامه ده نمونه از نقاشان زن جهان را مرور می‌کنیم.
آرتمیسیا  جنتیلسکی
آرتمیسیا جنتیلسکی در سال 1593 از پدری نقاش در شهر رم به‌دنیا آمد و زیر‌نظر وی به فراگیری نقاشی پرداخت. در 1614 به فلورانس رفت و به‌عنوان نخستین هنرمند زن به عضویت فرهنگستان هنر این شهر درآمد. آثارش تحت‌تأثیر سبک نقاشی کاراواجو بود و یکی از نقاشان بزرگ باروک است.
لورا  نایت
لورا نایت، از مشهورترین زنان نقاش بریتانیا در قرن بیستم به‌شمار می‌رود. او تصویرگر سربازان جنگ جهانی دوم و محاکمه نازی‌ها در دادگاه نورمبرگ بود. لورا همچنین تحت‌تأثیر نقاشان امپرسیونیست، بیشتر زنان بریتانیایی از اقشار گوناگون از زنان کولی گرفته تا زنان طبقه اشراف را در آثارش نقاشی کرده است.
جورجیا  اوکیف
او از مهم‌ترین زنان نقاش قرن بیستم است که به‌خاطر نقاشی‌های آبستره‌اش از طبیعت و بیابان‌های آمریکا شهرت دارد. در دهه هفتاد، فمینیست‌ها او را پیشگام شمایل‌نگاری زنانه ارزیابی کردند اما او با تفسیرهای آنان مخالفت کرده بود. فعالیت حرفه‌‌ای او به نیویورک، دوره هاوایی و دوره نیومکزیکو تقسیم می‌شود.
کته  کُلویتس
نقاش و مجسمه‌ساز برجسته آلمانی، تصویرگر بی‌عدالتی‌ها، شرایط نابسامان انسانی و تراژدی دو جنگ خانمانسوز جهانی‌ست. او از نخستین زنان نقاش است که شورش‌های دهقانی و مبارزات کارگری را تصویر کشیده است. مجموعه آثار او از جنگ‌های دهقانی آلمان در دوران قرون وسطی علیه فئودال‌ها و کلیسا بسیار مشهورند.
تامارا  لمپیکا
تامارا المپیکا نقاش لهستانی با نام اصلی ماریا گروسکی‌ست که شهرتش بیشتر در زمینه خلق پرتره‌هایی با درونمایه اروتیک و اغواگرانه است. او به جای قلم مو از کاردک استفاده می‌کرد و به‌خاطر منحنی‌های ساده و رنگ‌های تند و زاویه های تیز، نقاشی‌هایش در سبک آرت دکو طبقه‌بندی می‌شوند.
فریدا  کالو
از مهم‌ترین و نامدارترین زنان هنرمند تاریخ معاصر است. او نقاشی مدرن با گرایش‌هایی رادیکال بود و هنرش ارتباطی تنگاتنگ با جامعه سنتی و در حال توسعه مکزیک داشت. با نگرشی پست مدرن به فروپاشی ساختارهای سنتی و زوال فرهنگ بومی می‌نگریست و به‌شدت تحت‌تأثیر هنر بومیان سرخپوست مکزیک بود.
لویی  بورژوا
نقاش و مجسمه‌ساز فرانسوی، یکی از پیشگامان هنر مدرن قرن بیستم است. تنهایی، اضطراب، تنش جنسی و حسادت از تم‌های آثار اوست. او تبعه آمریکا بود و تحت‌تأثیر هنرمندان سورئالیست اروپایی بود که بعد از جنگ جهانی دوم به آمریکا مهاجرت کرده بودند. مجموعه عنکبوت‌های او شهرتی جهانی دارند.
الکساندرا  اکستر
نقاش و طراح صحنه آوانگارد روسی- فرانسوی، یکی دیگر از زنان هنرمند برجسته قرن بیستم است که در تحول هنر فوتوریسم و کانستراکتیویسم، نقش مهمی داشته است. استودیوی نقاشی او در کیف، پایگاه روشنفکران و هنرمندان آوانگارد روسی مثل آنا آخماتوا بود. او یکی از تجربه‌گراترین هنرمندان زن آونگارد روسیه بود.
رمدیوس وارو
نقاش سورئالیست و آنارشیست اسپانیایی- مکزیکی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین نقاشان مکزیک است. برخی از منتقدان هنری آثار او را به‌عنوان تمثیل‌هایی پست‌مدرن ارزیابی کرده‌اند. در زمان حاکمیت فرانکو بر اسپانیا به پاریس گریخت و وارد حلقه سورئالیست‌های فرانسوی شد. بعد از اشغال فرانسه در جنگ جهانی دوم به مکزیک رفت.
لاوینیا  فونتانا
فرزند نقاش متوسط، پروسپرو بود که در سال 1552 در بولونیا به‌دنیا آمد. فراگیری نقاشی را زیر نظر پدر آغاز کرد و نخستین اثر خود را در سال 1575 آفرید. فونتانا در سال 1577 ازدواج کرد و با وجود یازده فرزند، نقاشی را رها نکرد و خیلی‌زود به شهرت رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

درباره ما

نگار هستم با علاقه زیاد به دنیای هنر و نقش و نگار

همواره از انجام کارهای هنری لذت بردم و برای اینکه بتوانم در این زمینه پیشرفت کنم، سعی کردم در زمینه‌های مختلف هنری فعال باشم.

شبکه های اجتماعی

نماد ها

بزودی

© تمامی حقوق وبسایت متعلق به وبسایت نگار فرامرزی میباشد

طراحی سایت توسط ملونیوم